Депутати влизат в битката за местната власт

Депутати се готвят банките в парламента с кметски кресла. Трима от Патриотичния фронт са готови да влязат в битката за градоначалници, съобщава в. „Преса”. В Русе излиза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселенов.
Той е бивш шеф на общинския съвет и бивш директор на областното пътно управление. Издигането му обаче е свързано с условие – да бъде подкрепен и от Реформаторския блок. Жестът ще бъде върнат н Плевен, ако патриотите застанат зад кандидатурата на десните. Клин в договореностите вбива СДС – сините настояват РБ да има собствена номинация в дунавския град.

По същата схема са договорени Варна и Пловдив – реформаторите и патриотите взаимно да се подкрепят. Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов вече открито обави, че ще играе за нов мандат. Той бе градоначалник от 2007 до 2011 г., а след това загуби на балотаж. Във Враца в надпревара ще се спусне Красимир Богданов от ВМРО. Преди да стане депутат, той беше зам.-кмет по образованието и културата.

Двама от групата на РБ също чакат на старта. Фаворит за София е Вили Лилков от ДСБ. Той е дългогодишен общински съветник и бивш зам.-председател на СОС. Урологът д-р Димитър Шишков от партията на Меглена Кунева има амбиции в Пловдив. Номинирането му обаче е под въпрос заради уговорката с патриотите.

Единствен сигурен кандидат за кмет от групата на ГЕРБ засега е Любомир Христов. Номинацията му за Шумен вече е официално обявена. За Елин Пелин се спряга Галя Георгиева. Тя вече има зад гърба си един кметски мандат.

БСП хвърля в битката за Видин Филип Попов. Той има подкрепата на лидера си Михаил Миков.

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *