Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

Билката гръмотрън е едно от най-добрите природни средства за премахване на излишните килограми, съчетано с подходящ хранителен режим. С това, обаче, не се изчерпват здравословните качества на билката гръмотрън.

Билката гръмотрън е силен диуретик, води до загуба на апетит, понижаване на кръвното налягане, помага при разширени вени и бъбречни проблеми, заболявания на простата, сърдечно-съдови заболявания, ревматизъм, шипове, има потогонно и кръвоспиращо действие.

Билката се смята и за ефикасно средство за премахване и на целулит, тъй като предотвратява задържането на вода в организма, което е една от причините за поява на портокаловата кожа.

Как се използва билката гръмотрън?

С лечебна цел и за отслабване се използват корените на растението, които се запарват (около 1 с.л. в чаена чаша вода) и получената отвара се пие преди или след хранене. Горчивият й и натрапчив вкус може да притъпите като добавите мед и я изстудите. Може да я смесите и с ароматен чай от мащерка, липа, мента и др.

На ден може да изпиете 1-2 чаши, като след десетия ден е добре да направите почивка в рамките на седмица, след което отново да започнете приема на запарка от гръмотрън.

Почивките от 5-7 дена са много важни за възстановяване на нивата на полезни вещества, изхвърлени чрез урината, в резултат от приема на гръмотрън.

Възможно е чаят от гръмотрън да доведе до поява на киселини, заради което трябва да прекратите лечението с билката.

Ели Йорданова /rozali.com

Сподели
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *